Yenthe schildert…

Yenthe stuurde dit mooie kunstwerk door.

Welke dingen uit de natuur vind jij mooi? Een regenboog zoals Yenthe?

Of nog wat anders? Maak een foto, tekening of schilderij en mail naar blogjuf@yahoo.com

Wil je graag een regencirkel zien? Kijk dan naar het filmpje! In de tekst ontdek je ook wat een regencirkel is en hoe het komt dat wij een regenboog kunnen zien!

De natuur trakteert ons af en toe op een heel mooi cadeautje: een regenboog. Het enige dat nodig is : een regenbui en een zonnestraal.  Maartse buien ? Hou de lucht goed in de gaten, misschien spotten jullie wel een regenboog. Wie wil mag een wens doen…

Zon + regen = kleur

Zon en regen zijn de twee belangrijkste ingrediënten. Het licht van de zon moet je zien als een pakketje met heel veel kleuren bij elkaar. Zo’n mix van kleuren herkent je oog als wit en dus zien we een witte zonnestraal. Als er bij dat pakketje een regendruppel komt, knalt het tegen de achterkant van de druppel. Daardoor gaat het pakketje open en zijn alle kleuren apart zichtbaar. De druppel werkt als een spiegeltje. Dus de kleurtjes gaan elk apart de druppel weer uit, jouw kant op.

Doen! Tover de regenboogkleuren! Met een doorschijnende hoekige bic kan je het zonlicht licht opvangen en breken. Ga achter glas staan en vang zonnestralen op. Draai je pen tot je alle kleuren van de regenboog ziet!

Regenboog of regencirkel?

We noemen dit natuurlijke kunstwerk een regenboog, maar eigenlijk is het een cirkel. Het deel van de boog dat wij zien zweeft boven de horizon, maar er is ook nog een deel dat we niet kunnen zien. Onder de horizon. Vanaf het dak van een heel hoog gebouw of vanuit een vliegtuig kun je het deel van de boog onder de horizon zien. Als je geluk hebt, zie je dan een heel rondje. In bovenstaand filmpje kun je dat goed zien.