Paasvakantie : paasspelletjes

Hieronder enkele leuke spelletjes die je samen met je huisgenoten kan spelen. Heb je nog meer ideeën, mail ze dan door of plaats ze als reactie.

Paashazentikkertje

Wie rent het snelst met Pasen?

Dit tikkertjesspel stap je met je huisgenoten in een hoge zak uit jute of plastic. Verdeel je over de ruimte en probeer, hotsend als een haasje, de anderen te tikken. Wie getikt is, gaat op zijn knieën zitten en vormt met zijn handen twee oren bovenop het hoofd. Springt er iemand over het haasje, dan is het weer vrij.

In een eenvoudiger versie zonder zak trek je een staart uit iemands broek.

Paasgolf

Waarom je eigen tuin niet transformeren in een minigolfparcours met paastouch? Hindernissen maak je door kartonnen dozen te recyclen tot grappige paashazen-met-een-gat-erin. Speel gerust met de grootte en moeilijkheidsgraad van de holes. Met een paar lichte ballen of plastic eieren ben je klaar om je eigen paasgolfspel te spelen. Als golfclub kun je van alles gebruiken: een houten lat, een tak of zelfs een bezem.

Paasbowling

Sportcentra zijn gesloten, maar je kan ook je eigen bowlingbaan aanleggen. Kegels maak je van plastic flessen of kartonnen kokers. Zorg wel voor tien exemplaren die ongeveer evenveel wegen. Steek de kegels in een leuk jasje, zet er twee oren op, en je paaskegel is klaar. Houd er rekening mee dat het gewicht van de ballen in verhouding is tot de kegels. En trek een te gek paar bowlingschoenen aan!