Post van Liezelotte

Liezelotte schreef een heel mooie mail voor de blog. Ze vertelt hoe corona haar soms bang maakt en hoe ze met verlies en angst omgaat. Lees onder de foto’s haar verhaal !

Meer over bang zijn vinden jullie terug in het blog artikel ‘Bang voor corona’ in de categorie ‘wetenschap’. Je kan dan ook een filmpje bekijken met vragen van kinderen.

Corona-crisis, het maakt me bang. Bang omdat het me erg doet denken aan afscheid nemen, afscheid nemen van mensen en dieren die ik graag zie.

Elke dag opnieuw zie ik mama vertrekken naar het werk, bij de oude mensen. Welke gevoelens moeten die mensen niet hebben. Zij kunnen hun kinderen, kleinkinderen niet meer zien. De enige mensen die zij nu nog zien zijn de zorgverleners, hun enige sprankeltje hoop dat het ooit goed komt.

Toch maakt het me bang als mama naar haar werk vertrekt. Vragen spoken door mijn hoofd wat als zij het ook krijgt? Komt zij nog naar huis? Zie ik haar nog terug.Wat met mijn meter zie ik haar nog terug? Is alles goed met haar?

Tijdens deze periode heb ik echter reeds een groot verlies moeten meemaken. Mijn grote vriend en mijn troost, Messi (onze hond), hebben we moeten afgeven. Opnieuw een confrontatie met verlies.


Maar dankzij de steun van mama en papa komen we er wel.Mama heeft mij ook geleerd dat er steeds wel kleine dingetjes zijn waardoor ik met dit verlies en deze angsten kan omgaan.
Zo hebben wij een hoekje gemaakt waar we even bij Messi kunnen zijn, als we het even moeilijk hebben.

Op dit moment vind ik ook mijn troost in het haken, wat mijn mama me heeft geleerd. Momenteel ben ik een sjaal aan het haken voor mijn meter, die ik kan afgeven als deze enge periode achter de rug is.Erg leuk om te doen en erg ontspannend hoor.