Janne mailt.

Janne ging op zoek naar 3 belangrijke dingen in huis. Lees maar.


Zoë: Zoë betekent heel veel voor mij omdat ik ze op mijn  verjaardag heb gekregen. Het geeft mij ook een heel goed gevoel toen we haar de eerste keer gingen bezoeken was ik direct verliefd op haar want ze heeft toen een heel lange tijd op mijn schoot geslapen. Ze is superlief, schattig en ze slaapt veel.
barre voor ballet: Mijn barre heb ik gekregen op kerstmis ik gebruik hem niet veel maar als ik er eens naar kijk denk ik ik moet er aan oefenen en dat doe ik meestal dan wel. Nu heb ik het gevoel dat ik hem meer gebruik dan anders omdat het nu geen school is.
knutselgerief: Een tijdje geleden heeft het mij doen inzien dat ik graag knutsel dus zijn we meteen gaan shoppen. We hebben een hele boel knutselgerief gekocht zoals je ziet. Ik knutsel heel veel dus daarom heb ik zoveel gerief.

Paasvakantie : paasspelletjes

Hieronder enkele leuke spelletjes die je samen met je huisgenoten kan spelen. Heb je nog meer ideeën, mail ze dan door of plaats ze als reactie.

Paashazentikkertje

Wie rent het snelst met Pasen?

Dit tikkertjesspel stap je met je huisgenoten in een hoge zak uit jute of plastic. Verdeel je over de ruimte en probeer, hotsend als een haasje, de anderen te tikken. Wie getikt is, gaat op zijn knieën zitten en vormt met zijn handen twee oren bovenop het hoofd. Springt er iemand over het haasje, dan is het weer vrij.

In een eenvoudiger versie zonder zak trek je een staart uit iemands broek.

Paasgolf

Waarom je eigen tuin niet transformeren in een minigolfparcours met paastouch? Hindernissen maak je door kartonnen dozen te recyclen tot grappige paashazen-met-een-gat-erin. Speel gerust met de grootte en moeilijkheidsgraad van de holes. Met een paar lichte ballen of plastic eieren ben je klaar om je eigen paasgolfspel te spelen. Als golfclub kun je van alles gebruiken: een houten lat, een tak of zelfs een bezem.

Paasbowling

Sportcentra zijn gesloten, maar je kan ook je eigen bowlingbaan aanleggen. Kegels maak je van plastic flessen of kartonnen kokers. Zorg wel voor tien exemplaren die ongeveer evenveel wegen. Steek de kegels in een leuk jasje, zet er twee oren op, en je paaskegel is klaar. Houd er rekening mee dat het gewicht van de ballen in verhouding is tot de kegels. En trek een te gek paar bowlingschoenen aan!

Gratis en leuk tot 3 april

Voor de mama’s en papa’s of begeleiders met een smartphone. Op de radio 2 pagina kan je zien hoe je gratis 10 kaarten kan aanmaken met de Bpost app.

Zoek leuke foto’s en bedenk een mooie tekst! Ga aan de slag met je mama, papa of begeleider. De kaartjes komen in de echte brievenbus terecht! Leuk toch?

Opdracht voor elke klas

De corona-tijd is een vreemde tijd. Misschien heb je al iets meegemaakt dat je verdrietig maakt, of beleefde je dingen waar je vrolijk van werd.

Elke klasgroep heeft deze keer een opdracht. Je maakt 1 opdracht naar keuze die bij jouw klasgroep past. Stuur je resultaat door naar blogjuf@yahoo.com. Laat ook weten of je jouw werkje op de blog wil of niet.

! Let op, als je een foto van jezelf op de blog wil, heb ik de toestemming van je ouders nodig. Dat kan je doen door een mail vanuit hun mailadres te laten versturen.

Voor het 4de leerjaar :

Schrijf 10 dingen op die je vrolijk maken. Hang dit lijstje, mooi versierd, op in je kamer. Maak een foto van jouw werkje en mail die door naar blogjuf@yahoo.com

Voor het 4de of 5de leerjaar :

Maak een foto van jezelf met een lieve boodschap en verstuur die naar blogjuf@yahoo.com

Voor het 4 de of 5de leerjaar :

Maak 3 foto’s of tekeningen van dingen bij je thuis die voor jou heel belangrijk zijn. Schrijf bij iedere foto een klein tekstje met uitleg.

Voor alle klassen :

Hou voor 1 dag een dagboek bij. Schrijf hierin wat je zoal doet maar ook hoe jij je voelt : wat maakt je boos, blij, verdrietig. Natuurlijk mag je hier ook foto’s aan toevoegen. Stuur jouw dagoverzicht door naar blogjuf@yahoo.com. Als je jouw verhaal op de blog wil, laat het dan weten.