Knutsel met Diewke en Janne

De poes van Janne vindt de squishy alvast top! Niet opeten poes!

Doe mee, maak een leuke squishy!

Ik ben diewke. Jullie zullen vast veel thuis zitten maar ik en Janne hebben een leuk idee. Als we nu eens zouden knutselen, willen jullie dat ? 

Janne : Dit hebben jullie nodig!

papier

plakband

potlood

schaar

kleurpotloden/stiften

kussenvulling/papieren zakdoekjes

Zo maak je het

  1. Kies een leuke vorm (cirkel, rechthoek, driehoek,….een gekke vorm mag uiteraard ook)Teken deze vorm 2x op het papier
  2. Kleur de vorm in zoals je zelf wilBeplak de tekening met plakbandKnip dan pas de tekening uit (niet eerder uitknippen!)
  3. Plak de twee tekeningen tegen elkaar MAAR hou nog een klein gaatje open.Steek de kussenvulling (of papieren zakdoekjes) door het klein gaatje, zoveel als je zelf wil.Plak dan alles dicht.
  4. Zo je squishy is klaar!!!

Dieuwke : Ziezo. Nu kan je er superveel maken zo ik hoop dat je er veel zullen maken. Groetjes !

Klein geluk…maak een gelukspopje

Nodig : kralen, touw, strijkkralen, nagellak om te schilderen en een kwast om je kraal op te zetten.

Stap 1 : Geef je popje een leuk kapsel met de nagellak (deze droogt sneller dan verf). Teken een gezichtje op het hoofdje met balpen.

Tip: De kralen mooi verven lukt makkelijker als je ze op de achterkant van een kwast prikt. Kun je ze draaien zonder vieze vingers te krijgen.

Stap 2 : Terwijl de gezichtjes drogen maak je de flosjes van je popje. Wikkel touw losjes rond je hand. Doe hun bundeltje touw van je hand en bindt het aan een kant vast met een touwtje. Onderaan knip je het bundeltje touw door. Tada, hier is je flosje.

Stap 3 : Haal een lang touw door je flosje heen. Zorg dat je touw aan beide kanten even lang is. Nu steek je de parel over het dubbele touw heen.

Stap 4 : Aan elke kant van het touw steek je strijkparels over de touwtjes. Bovenaan afsluiten met een knoopje.

Veel geluk met je popje !

Laten jullie me weten welke kleine dingen je deze dagen gelukkig maken? Maak een geluksboodschap voor iemand, hang ze aan het raam en maak er een mooie blog foto van. Stuur de foto naar blogjuf@yahoo.com