Groetjes van Matej

Ik verveel me niet echt want ik luister muziek en heb mijn twee kippen nog.
Corona maakt me wel wat nieuwsgierig. Ik zoek er allerlei dingen over op, maak er grafieken van en zo. En we hebben voldoende thuiswerk mee. Ik hoop dat het snel terug zedenleer-les is want ik vind dat toffe lessen.
Ik hoop dat het ook goed is met jullie.

groetjes
Matej

Post van Liezelotte

Liezelotte schreef een heel mooie mail voor de blog. Ze vertelt hoe corona haar soms bang maakt en hoe ze met verlies en angst omgaat. Lees onder de foto’s haar verhaal !

Meer over bang zijn vinden jullie terug in het blog artikel ‘Bang voor corona’ in de categorie ‘wetenschap’. Je kan dan ook een filmpje bekijken met vragen van kinderen.

Corona-crisis, het maakt me bang. Bang omdat het me erg doet denken aan afscheid nemen, afscheid nemen van mensen en dieren die ik graag zie.

Elke dag opnieuw zie ik mama vertrekken naar het werk, bij de oude mensen. Welke gevoelens moeten die mensen niet hebben. Zij kunnen hun kinderen, kleinkinderen niet meer zien. De enige mensen die zij nu nog zien zijn de zorgverleners, hun enige sprankeltje hoop dat het ooit goed komt.

Toch maakt het me bang als mama naar haar werk vertrekt. Vragen spoken door mijn hoofd wat als zij het ook krijgt? Komt zij nog naar huis? Zie ik haar nog terug.Wat met mijn meter zie ik haar nog terug? Is alles goed met haar?

Tijdens deze periode heb ik echter reeds een groot verlies moeten meemaken. Mijn grote vriend en mijn troost, Messi (onze hond), hebben we moeten afgeven. Opnieuw een confrontatie met verlies.


Maar dankzij de steun van mama en papa komen we er wel.Mama heeft mij ook geleerd dat er steeds wel kleine dingetjes zijn waardoor ik met dit verlies en deze angsten kan omgaan.
Zo hebben wij een hoekje gemaakt waar we even bij Messi kunnen zijn, als we het even moeilijk hebben.

Op dit moment vind ik ook mijn troost in het haken, wat mijn mama me heeft geleerd. Momenteel ben ik een sjaal aan het haken voor mijn meter, die ik kan afgeven als deze enge periode achter de rug is.Erg leuk om te doen en erg ontspannend hoor.

Janne mailt.

Goed nieuws

Hoi Juf Mira en alle anderen,
Met mij, mijn mama en papa gaat alles prima.
Wij blijven flink thuis zoals het moet en gaan af en toe eens wandelen spelen elke dag in de tuin! Ik heb vandaag zelfs een heel parcours gemaakt in de tuin! SuperFUN!!
Ik mis wel iedereen van school hoor! Gelukkig bel ik af en toe eens met mijn vriendinnen zodat wel wat kunnen bijbabbelen…
Vele groetjes nog aan iedereen!
Janne

De eerste blog-reactie is van…

Twee duimen in de lucht.

Je ziet het zo, Luna stelt het goed ! Wie volgt er met een leuke foto van zichzelf.  Luna stuurde me bovendien een leuke tekening! Dank je wel, Luna.

Wat doen de anderen zoal? Hebben jullie anti-verveeltips? Deel ze met je klasgenoten. Stuur een mailtje naar blogjuf@yahoo.com.

Tot gauw!

juf Mira

Hallo iedereen!

Goeie morgen iedereen. Ga maar zitten…

Zo ging het altijd. Zo gaat het nu niet.

Vreemd, onze laatste les Zedenleer.

Vrijdagmorgen, 13 maart. De les met het 5de leerjaar was anders . We wisten dat we elkaar lang niet zouden zien. We hebben kaartjes gemaakt voor mensen die we graag zien.  De kaartjes hadden de boodschap : draag goed zorg voor jezelf. Draag zorg voor de  ander.

Hoe is het ondertussen met iedereen? Kinderen van het 4de, 5de en 6de leerjaar? Zijn jullie nog gezond? Zijn jullie blij of droevig? Hebben jullie leuke tips voor alle anderen die thuis zitten? Of wil je gewoon wat kwijt?

Op deze blog kan iedereen reageren. Wel volgens de spelregels uiteraard.

  • We schrijven dingen die niemand kwetsen
  • Reageer met je eigen naam. Zo weet iedereen wie je bent. Misschien weet enkel je beste vriend of vriendin wie ‘fluffy’ is maar alle andere kinderen hebben hier niks aan.
  • Wil je wat vertellen, schrijf dan wat over jezelf.  Misschien vinden andere kinderen het  helemaal niet leuk dat je  dingen over hen schrijft.

Hoe plaats je een reactie?

  1. Ga naar de titel van het artikel in de kolommen rechts.
  2. Daar zie je de ‘CATEGORIËN staan.
  3. Je kan nu een titel uitkiezen waarop jij reageert.
  4. Als je dat gedaan hebt kan je jouw gekozen artikel zien maar  nu zie je onder het artikel lege kaders. Zo kan je een reactie plaatsen. Je kan eerst  je naam invullen, dan geef je jouw e-mailadres op. Tot slot  schrijf je een reactie.
  5. Klik nu op ‘reactie plaatsen’.

Ik hoop dat jullie massaal meewerken aan deze blog.  Zo alleen kan het een leuke blog worden en kunnen we toch een beetje contact houden met elkaar. Samen zorgen we voor elkaar.

 

Groetjes

juf Mira