Humor en regels(2)

Vorige keer hadden we het al over corona grappen. Deze grap gaat over een corona maatregel. Weet jij welke?

Plots kwam er corona en plots moesten we anders gaan leven. Vreemd.

Kinderen worden niet zo vaak en veel minder ernstig ziek dan volwassenen. Toch moet jij ook heel wat regels volgen.

Waarom, denk je misschien. Zoals bij de meeste regels kan je zeggen : omdat het nuttig is. Als jij jezoveel mogelijk de regels houdt, krijgt het virus minder kans om zich te verspreiden. Als het virus zich minder verspreidt, zal het veel minder mensen ziek maken. Zo zorg jij op jouw manier om de mensen die je graag ziet te beschermen. Heel nuttig dus.

Doe de check! Welke regels volg je?

O ik hou 1.5 meter afstand waar ik kan

O ik was veel meer mijn handen en doe dit ook grondiger

0 ik ontmoet veel minder mensen dan vroeger

De regels zijn nuttig maar soms best lastig en vervelen op te volgen.

Wat vind jij lastig of moeilijk nu je al 2 maanden thuis bent?

Zijn er ook leuke dingen aan deze periode?

Moeten we voor altijd zo leven?

Nee, gelukkig niet. Alle knappe koppen van de wereld zoeken naar een medicijn. Met een medicijn zal je veel sneller beter worden of minder erg ziek worden. Ook is men op zoek naar een vaccin. Wie je vaccineert kan het virus niet meer (of heel licht) krijgen.

Corona een beetje moe of wil je er net meer over weten?

ENQUETE : Wat wil jij op de blog? Mail je ideeën door naar blogjuf@yahoo.com

Lachen is gezond.

Humor is belangrijk. Het schept een band. Samen lachen met elkaar is fijn. Humor kan stress verminderen. Het helpt je relativeren. Je kunt je even ontspannen. Humor is bovendien gezond. Het schijnt zelfs goed te zijn voor je immuunsysteem.

En nu in de Corona-tijd? Mag en kan je dan grappen maken? 

1. Kijk naar de afbeelding.
2. Snap je de grap? Leg de grap uit.
3.. Vind je dit een leuke grap?

Wat vind je van deze grap?

Soms zie of hoor je ook ‘foute grappen’. Wanneer is een grap fout? Denk daar eens over na.

Welk gevoel past het best bij jou vandaag?

Hoe zijn emoticons (en emoji) ontstaan?

Praten over je gevoelens is goed. Met wie kan jij goed praten?

Je mag ook altijd een mailtje naar mij sturen. Vertel me hoe het met je gaat en wat je zoal doet. Heb jij een leuke mop voor de blog, een tekening of een foto. Ook die mag je opsturen. Mail naar blogjuf@yahoo.com of plaats een reactie hieronder.

Deed jij ook mee?

Honderden kinderen vierden hun Feest Vrijzinnige jeugd noodgedwongen in hun kot. Op vrijdag 15 mei werden alle Feestelingen beloond met een blijf- in- je kot -party. Honderden feestelingen dansten live mee. Jij ook?

Dit uitzonderlijke feest kwam ook in het Journaal.

Voor zij die mijn boodschap live hebben gemist : Proficiat aan alle Feestelingen die met dit feest symbolisch afscheid namen van hun kind-tijd en de stappen richting volwassen zijn verder zetten. Zie ook https://www.vrt.be/vrtnws/nl/2020/05/15/liveblog-15-mei/

Wie nog leuke foto’s van zijn of haar feest wil delen op de blog kan dit via blogjuf@yahoo.com.

Speciaal voor het 6de leerjaar : Feest in je kot!

Het geplande Feest Vrijzinnige Jeugd kon niet doorgaan. …

Feest in je kot
Maar we bedachten een alternatief!

Wat denken jullie ervan om samen met je kotgenoten opdrachten tot een goed einde te brengen en zo je eigen kotfeest te verdienen? Je vindt alle opdrachten op https://feestinjekot.be/ Er zit voor iedereen wat tussen.

Dj Sempels brengt zelfs jullie muziek op 15 mei vanaf 19u00. Stuur dan je voorkeurnummers door op de site ‘Feest in je kot’

Ontdek hier https://www.youtube.com/watch?v=RyXaiaZWvk0 welke bekende Vlaming jullie uitnodigt.

Doe jij ook mee? Laat het mij dan zeker weten! Fran heeft alvast een superleuke opdracht gedaan.

Afbeeldingsresultaat voor afbeelding trofee

Levensles

Je mag niet naar school. Je ziet je vrienden en familie niet in levende lijve. Misschien mis je zelfs je huiswerk en de juf of meester?

Hoe voelt deze tijd voor jou? Sommige kinderen voelen zich rustiger en zijn blij met hun ouders dichtbij hen, anderen voelen zich eenzaam, bang of boos.

De kinderen hierboven tonen dat deze tijden hen ook dingen heeft geleerd.

Toon via deze blog aan je klasgenoten welke levensles jij leerde.

  1. Laat iemand een foto van jezelf met je boodschap erbij nemen. Sta je liever niet op de foto, neem dan een foto van je boodschap. (opgelet voor een foto op internet heb je toestemming van je ouders nodig. Laat hen je document doormailen als bewijs voor akkoord)

2. Schrijf kort ook op hoe jij je nu voelt.

Wat of wie mis je? Wat maakt je nu gelukkig en blij?

Mail alles naar blogjuf@yahoo.com.

PS Vermeld zeker of je jouw vrienden wil verrassen met jouw foto of bericht op de site!

Groetjes van Matej

Ik verveel me niet echt want ik luister muziek en heb mijn twee kippen nog.
Corona maakt me wel wat nieuwsgierig. Ik zoek er allerlei dingen over op, maak er grafieken van en zo. En we hebben voldoende thuiswerk mee. Ik hoop dat het snel terug zedenleer-les is want ik vind dat toffe lessen.
Ik hoop dat het ook goed is met jullie.

groetjes
Matej

Janne mailt.

Janne ging op zoek naar 3 belangrijke dingen in huis. Lees maar.


Zoë: Zoë betekent heel veel voor mij omdat ik ze op mijn  verjaardag heb gekregen. Het geeft mij ook een heel goed gevoel toen we haar de eerste keer gingen bezoeken was ik direct verliefd op haar want ze heeft toen een heel lange tijd op mijn schoot geslapen. Ze is superlief, schattig en ze slaapt veel.
barre voor ballet: Mijn barre heb ik gekregen op kerstmis ik gebruik hem niet veel maar als ik er eens naar kijk denk ik ik moet er aan oefenen en dat doe ik meestal dan wel. Nu heb ik het gevoel dat ik hem meer gebruik dan anders omdat het nu geen school is.
knutselgerief: Een tijdje geleden heeft het mij doen inzien dat ik graag knutsel dus zijn we meteen gaan shoppen. We hebben een hele boel knutselgerief gekocht zoals je ziet. Ik knutsel heel veel dus daarom heb ik zoveel gerief.

Theater en circus op pc

Je moet je niet vervelen deze paasvakantie. Speel veel buiten, ga op berenjacht, zoek paaseitjes. Wanneer het regent kan je op de site podium aan huis heel wat voorstellingen zien. De leeftijdscategorie staat er bij. De tijd ook. De link vind je hieronder :

https://www.podiumaanhuis.be

Hoe was jullie paasvakantie? Mail het naar blogjuf@yahoo.com.

Yenthe schildert…

Yenthe stuurde dit mooie kunstwerk door.

Welke dingen uit de natuur vind jij mooi? Een regenboog zoals Yenthe?

Of nog wat anders? Maak een foto, tekening of schilderij en mail naar blogjuf@yahoo.com

Wil je graag een regencirkel zien? Kijk dan naar het filmpje! In de tekst ontdek je ook wat een regencirkel is en hoe het komt dat wij een regenboog kunnen zien!

De natuur trakteert ons af en toe op een heel mooi cadeautje: een regenboog. Het enige dat nodig is : een regenbui en een zonnestraal.  Maartse buien ? Hou de lucht goed in de gaten, misschien spotten jullie wel een regenboog. Wie wil mag een wens doen…

Zon + regen = kleur

Zon en regen zijn de twee belangrijkste ingrediënten. Het licht van de zon moet je zien als een pakketje met heel veel kleuren bij elkaar. Zo’n mix van kleuren herkent je oog als wit en dus zien we een witte zonnestraal. Als er bij dat pakketje een regendruppel komt, knalt het tegen de achterkant van de druppel. Daardoor gaat het pakketje open en zijn alle kleuren apart zichtbaar. De druppel werkt als een spiegeltje. Dus de kleurtjes gaan elk apart de druppel weer uit, jouw kant op.

Doen! Tover de regenboogkleuren! Met een doorschijnende hoekige bic kan je het zonlicht licht opvangen en breken. Ga achter glas staan en vang zonnestralen op. Draai je pen tot je alle kleuren van de regenboog ziet!

Regenboog of regencirkel?

We noemen dit natuurlijke kunstwerk een regenboog, maar eigenlijk is het een cirkel. Het deel van de boog dat wij zien zweeft boven de horizon, maar er is ook nog een deel dat we niet kunnen zien. Onder de horizon. Vanaf het dak van een heel hoog gebouw of vanuit een vliegtuig kun je het deel van de boog onder de horizon zien. Als je geluk hebt, zie je dan een heel rondje. In bovenstaand filmpje kun je dat goed zien.